Legatura dintre Planetele Sistemului Solar si Corpul Uman

Planetele reprezentate în corpul uman sunt doar un exemplu al capacității astrologiei de a face o conexiune mai mare între om și divin. Înțelegerea arhetipurilor planetare și asocierea lor în anatomia umană ne poate oferi o înțelegere vitală despre conexiunea pe care oamenii o au cu Arhetipurile Universale și cum se manifestă/ materializează ele în corpul uman. 

Oamenii de știință au demonstrat deja că corpurile noastre sunt făcute din aceleași ingrediente cerești ca și stelele și planetele. Aprofundarea în această cunoaștere prin învățarea conexiunilor simbolice dintre planete și corpurile noastre ne poate aduce o mai bună înțelegere a modului în care se manifestă lucruri în viață noastră.

Soarele: Soarele guvernează fluxul general de energie în întregul corp, precum și în jurul acestuia (corpuri eterice, aurice, energetice care sunt energia noastră, dar se extind cu mult dincolo de corpurile noastre fizice). Soarele este un partener egal în funcția inimii, circulație, vitalitate și vindecare generală.

Luna: Luna guvernează fluidul corpului. În același mod, luna influențează mareele în funcție de orbita ei în jurul pământului, luna afectează în mod similar fluidele din corpul nostru. Retenția de apă, fluxul sanguin, mișcarea digestivă și umiditatea celulară răspund la energia lunii.

Mercur: Mercur guvernează funcțiile mentale și va influența în mod egal ambele emisfere ale creierului uman. Promovează claritatea în intelect, gândirea creativă, precum și calculele strategice ale creierului. Mercur guvernează, de asemenea, funcțiile automate ale corpului (respirația, clipirea etc.) și lucrează cu luna și în funcțiile digestive.


Venus: Venus este o planetă foarte senzuală, tactilă, așa că are sens că va guverna organele senzoriale. Venus își joacă mâna în aspectul plăcut al hrănirii, în sensul că planeta guvernează gustul, limba, înghițirea, gura și saliva. Percepția senzorială a atingerii este influențată de Venus și de relația ei cu dermul și epiderma (pielea). Venus ajută, de asemenea, la reglarea glucidelor în organism (reglarea insulinei, echilibrul zaharurilor și carbohidraților din organism).


Marte: Deoarece este planeta roșie, va fi ușor să ne amintim influența lui Marte asupra globulelor roșii din sânge și oxidarea naturală a organismului. Marte este, de asemenea, o planetă asertivă și este conectată la aspectele reproductive ale corpului, cum ar fi funcția organelor sexuale.

Jupiter: Este o planetă expansivă, așa că are sens ca Jupiter să guverneze creșterea sau amplificarea, extinderea. Jupiter ajută, de asemenea, la eliminare și influențează excreția și eliminarea toxinelor. Acest lucru este evident în conducerea lui Jupiter asupra ficatului și rinichilor. În general, Jupiter are o energie protectoare și lucrează pentru a facilita creșterea în timp ce inhibă obstrucțiile.

Saturn: Aceasta este planeta controlului și structurilor, așa că este logic că Saturn ar influența propriile noastre structuri. Adică Saturn ne guvernează oasele. Această planetă influențează puterea stabilității noastre interioare de bază în sistemele noastre osoase. Joacă un rol în densitatea osoasă, distribuția calciului și a altor vitamine de fortificare. Saturn este prezent și în cartilaje, dinți, unghii etc.

Uranus: Uranus guvernează sistemul nervos atât la scară individuală, cât și la scară socială. Uranus joacă, de asemenea, un rol în funcția respiratorie.

Tuburile bronșice, plămânii, diafragma, cilii, traheea – toate sunt afectate de influența lui Uranus. În consecință, energia lui Uranus poate fi utilizată pentru a ajuta la disfuncționalitățile respiratorii liniștitoare (bronșită, emfizem, astm).

Neptun: Această planetă ajută la funcționarea majorității glandelor, în special a glandelor endocrine, care joacă un rol în secreția de hormoni. Glandele endocrine includ tiroida, pituitara și suprarenalele – toate fiind considerate a avea proprietăți extrem de mistice, conform școlilor de gândire ezoterice. Neptun dă și o mână de ajutor și sistemului limfatic

Pluto: Această planetă are puteri de reînnoire, așa că are sens ca Pluto influențează capacitatea organismului de a întineri, regenera și vindeca. Pluto joacă un rol în vindecare prin guvernarea diferitelor funcții din cadrul sistemului imunitar. De asemenea, guvernează nașterea și moartea constantă la nivel celular. Pluto este, de asemenea, conectat la sistemul reproducător al corpului.