Secretele Salviei - 10 proprietăți benefice pentru piele și alte secrete

Salvia (Salvia officinalis) conține antioxidanți puternici care pot îmbunătăți aspectul pielii. Potrivit cercetărilor, salvie poate proteja pielea de îmbătrânirea prematură prin reducerea formării radicalilor liberi. În plus, are proprietăți antiinflamatorii care pot calma iritațiile și roșeața, făcându-l o opțiune excelentă pentru pielea sensibilă. Proprietățile sale antimicrobiene și antibacteriene pot ajuta, de asemenea, la combaterea acneei și a altor infecții ale pielii. În cele din urmă, salvie poate îmbunătăți sănătatea generală a pielii prin creșterea circulației și promovarea regenerării celulare.

10 proprietăți benefice pentru piele ale Salviei 

1. Anti-Aging: Salvia este bogata in antioxidanți care ajuta la combaterea radicalilor liberi, reducând semnele îmbătrânirii precum ridurile și liniile fine.

2. Antiinflamator: Proprietățile antiinflamatoare ale salviei pot calma pielea iritată și pot reduce roșeața și inflamația.

3. Tratamentul acneei: Salvia conține proprietăți antibacteriene care pot ajuta la combaterea bacteriilor care cauzează acnee și la reducerea erupțiilor.

4. Hidratant: Salvia este un hidratant natural care ajuta la hidratarea pielii, lasand-o moale si supla.

5. Iluminarea pielii: Acizii naturali prezenți în salvia pot ajuta la exfolierea pielii, dezvăluind un ten mai luminos și mai strălucitor.

6. Vindecarea cicatricilor: Salvia promovează regenerarea celulelor pielii, ajutând la procesul de vindecare a cicatricilor și a petelor.

7. Protecție solară: Salvia conține compuși care oferă protecție solară naturală, ferind pielea de razele UV dăunătoare.

8. Antiseptic: Salvia are proprietăți antiseptice care pot ajuta la prevenirea infecțiilor și la promovarea vindecării rănilor.

9. Controlul uleiului: Salvia ajută la reglarea producției de sebum, făcându-l o alegere excelentă pentru cei cu pielea grasă.

10. Calmant: Aroma salviei are un efect calmant asupra minții si corpului, reducând stresul si favorizând relaxarea.

Salvia, cunoscută ca o plantă versatilă care a fost folosită de secole pentru proprietățile sale medicinale. Pe langa proprietățile ei pentru piele din Salvie se pot face diferite elixire vindecătoare atât pentru piele cât si pentru alte siteme ale corpului uman. Pe dealurile boeme ale Iașului,  în 2019 , s-a înființat un atelier pe nume MUSE - PURE LIKE LOVE ELIXIRS, unde se extrag astfel de elixire vindecatoare special create din plante și semințe, presate împreună într-o presa organică manuală.

În acest atelier se lucrează foarte mult cu Salvie pentru a extrag elixire digestive, elixire care stimulează imunitatea, elixire de relaxare, elixire respiratorii. Aceste elixire se pot folosi atât intern cât și extern având efecte benefice atât pentru piele cât și efecte terapeutice interne.

1. Elixire digestive
Salvia a fost folosită de multă vreme pentru a ajuta digestia și pentru a calma disconfortul gastro-intestinal. Conține compuși care pot ajuta la stimularea producției de enzime digestive, la îmbunătățirea absorbției nutrienților și la reducerea balonării. Elixirurile digestive care conțin salvia pot ameliora indigestie, gaze și alte probleme digestive. Elixire digestive din gama MUSE ELIXIRS care contin Salvie

2. Elixire care stimulează imunitatea
Salvia este bogată în antioxidanți, care ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Acești antioxidanți pot întări sistemul imunitar și pot reduce riscul de boli cronice. Elixirurile care includ salvia pot oferi un impuls natural sistemului imunitar, ajutându-vă să rămâneți sănătoși și să feriți de boli. Elixire care stimulează imunitatea din gama MUSE ELIXIRS care contin Salvie

3. Elixire de relaxare
Salvia are proprietăți calmante care pot ajuta la promovarea relaxării și la reducerea stresului. Conține compuși care interacționează cu anumiți receptori din creier, promovând un sentiment de calm și liniște. Elixirurile care încorporează salvia pot fi un plus grozav pentru rutina ta de relaxare, ajutându-te să te relaxezi după o zi lungă. Elixire de relaxare din gama MUSE ELIXIRS care contin Salvie


4. Elixire respiratorii
Salvia a fost folosită în mod tradițional pentru a susține sănătatea respiratorie. Conține compuși care pot ajuta la calmarea căilor respiratorii, la reducerea inflamației și la ușurarea tusei. Elixirurile respiratorii care conțin salvia pot ameliora afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul, bronșita și alergiile. Elixire respiratorii din gama MUSE ELIXIRS care contin Salvie


5. Elixire pentru funcții cognitive
Salvia a fost studiată pentru beneficiile sale cognitive potențiale. Conține compuși care pot îmbunătăți memoria, concentrarea și funcția cognitivă generală. Elixirurile care includ salvia pot fi benefice pentru persoanele care doresc să-și îmbunătățească performanța mentală și să susțină sănătatea creierului. Elixire pentru funcții cognitive din gama MUSE ELIXIRS care contin Salvie

Încorporarea acestor elixiruri în rutina ta zilnică poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate și poate contribui la bunăstarea ta generală avand un efect holistic.